Op stap

Derde editie 112GroningenDag op zaterdag 11 juni

- advertentie -

Groningen –  Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in en om MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties aanwezig, waaronder verschillende brandweerkorpsen, ambulancezorg, politie en justitie, veiligheidsregio Groningen, Prorail en nog vele anderen.

- advertentie -

De derde 112Groningendag zou in 2020 worden gehouden maar werd uitgesteld door de maatregelen rond het coronavirus.

Vervolg
Na het succes van de twee eerdere edities in 2016 en 2018 kon een vervolg niet uitblijven, zo zegt organisator Martin Nuver van 112Groningen.nl. “Ook dit jaar pakken we weer spectaculair uit.” De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties en de hulpverleners geven u graag uitleg over hun werk. Op het Horecaplein kunt u terecht voor een hapje en een drankje en doorlopend zijn er muzikale optredens.

Daarnaast komen ook een aantal bekende Nederlanders zoals politievlogger Jan Willem, die al jaren aansprekende video’s op YouTube maakt waarbij hij een groot en divers publiek bereikt. Maar ook Bas Baas en Niels Hoogma, ook zeer bekend van YouTube en tv serie Wegmisbruikers, zijn de hele dag aanwezig en zetten zich in voor Stichting Opkikker.

Leerzaam
De 112GroningenDag is ook bijzonder leerzaam voor jong en oud. Op de veiligheidsmarkt staan op 11 juni talrijke bedrijven en instanties voor u klaar met informatie over ieders dagelijkse veiligheid. Veiligheid en leefbaarheid in je eigen huis, op straat, op het werk, in de auto en in je eigen omgeving is niet altijd vanzelfsprekend.

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Maar hoe heeft het zo mis kunnen gaan? Had het voorkomen kunnen worden? En wat kan je als burger doen als er echt iets mis gaat? Op deze en andere vragen kunt u op zaterdag 11 juni 2022 antwoord op krijgen. Zodat ieders omgeving weer iets veiliger wordt en vooral dat u weet wat u moet doen in het geval van een calamiteit.

- advertentie -

Calamiteitensite
In 2022 bestaat de nieuwssite 112Groningen.nl weer 19 jaar, met dagelijks ruim 50.000 bezoekers is deze calamiteitensite uitgegroeid tot één van de grootste nieuwssites in de provincie Groningen. Op 11 juni krijgt u een uniek kijkje achter de schermen van alle hulpdiensten.

- advertentie - 

MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan 2 in Groningen is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door A&S Vancare en 101BHV.nl. Meer informatie op www.112groningen.nl.

Wat: 112GroningenDag
Wanneer: 11 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 Groningen
Entree: Tot 4 jaar gratis, vanaf 5 jaar € 3,- p.p.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button