Weerbericht

Zaterdag beste dag van het weekend

- advertentie -

Landelijk – De afgelopen tijd was het vaak zonnig lenteweer en ook zaterdag is dit nog het geval. Zondag is het op veel plaatsen ook nog best fraai, maar de temperatuur valt een paar graden lager uit. Zaterdag is het aanmerkelijk warmer, wel staat er veel wind. Zaterdagmiddag is het op veel plekken 18 tot 20 graden. Zondag wordt het 12-17 graden met de hoogste maxima in het zuiden.

- advertentie -

Komende nacht, rond 4:00 uur, is het hoogtepunt van de jaarlijkse meteorenzwerm Lyriden. Dit levert hele mooie vallende sterren op en dankzij brede opklaringen zijn ze goed te zien.

Warme zaterdag met zon
Zaterdag wordt duidelijk de warmste dag van dit weekend met op veel plaatsen maxima van 18 tot 20 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en het noorden van Limburg kan het lokaal 21 graden worden. De wind zit in de oosthoek en daardoor blijft het kwik op de Waddeneilanden en ook bijvoorbeeld in het noorden van Noord-Holland een aantal graden achter.

Overdag is het prima weer voor buitenactiviteiten zoals een wandeling, maar voor fietsen staat er behoorlijk wat wind. Het blijft droog en er is veel ruimte voor de zon. De UV-Index is begin van de middag 4 en in het zuiden van het land zelfs afgerond 5. Bij zonkracht 4 kan je huid zonder bescherming in 30-60 minuten verbranden. Bij zonkracht 5 is dit al in 20-40 minuten.

Meer wolken en koeler op zondag
Zondag draait de wind van oost naar noordoost en voert koelere lucht aan. Het wordt 12 graden op de Wadden, 15 graden in Amsterdam en nog 16 of 17 graden in het zuiden. Dit zijn hele gebruikelijke waarden voor eind april. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land zijn de meeste wolken te vinden. De kans op een bui is aanwezig, maar erg klein en als er een bui voorkomt is het vooral in de late middag en avond het geval.

Volgende week nog iets frisser
Na het weekend is het een aantal dagen licht wisselvallig met wolken, zon en een paar buien. De wind zit in de noordhoek en daardoor is het aan de frisse kant voor eind april. Op de Waddeneilanden wordt het hooguit een graad of 11. In het zuidoosten kan het kwik soms nog 15 graden halen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button