Weerbericht

Overwegend droog met ook zon op Koningsdag

Landelijk – Het zonovergoten en zeer zacht lenteweer raken we kwijt. De temperatuur daalt na het weekend door een noordenwind naar 11 tot 15 graden. Ook neemt de bewolking toe en ontstaan enkele buien. Op Koningsdag volgt een lichte weersverbetering en wordt het in Maastricht 17 graden. Aan de kust is het door wind van zee een graad of 13. Er zijn stapelwolken, maar ook zonnige perioden en het blijft op de meeste plaatsen droog.

- advertentie - 

Het hele zachte weer met vanmiddag op veel plaatsen 18 tot 20 graden raken we kwijt. De wind is nu nog oostelijk, maar zal na het weekend uit het noorden komen. Daardoor gaat de temperatuur omlaag en krijgen we ook meer bewolking.

Iets koeler dan normaal
De middagtemperatuur ligt maandag met 11 graden aan de noordkust tot plaatselijk 15 graden in het zuiden beduidend later dan in het weekend. Daarbij kunnen we wolkenvelden verwachten en ook zijn er enkele buien. Ook dinsdag blijft de temperatuur wat achter, maar blijft de neerslag beperkt tot een enkele lokale bui.

Op Koningsdag in de kustgebieden een noordenwind en wordt het 12 tot 14 graden. In de rest van het land wordt de invloed van koude zeelucht kleiner en zal de temperatuur tot 16 graden stijgen. In het zuiden en zuidoosten worden de hoogste temperaturen verwacht. De koninklijke familie reist af naar het warmste stukje Nederland. In Maastricht wordt het ’s middags 16 à 17 graden. Eind april is het gemiddeld 14 tot 18 graden in Nederland. De temperatuur met Koningsdag komt dus iets onder het langjarig gemiddelde uit.

Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en stapelwolken. Er is wel kans op een enkele lichte bui, maar de kans dat droog blijft is veel groter. In het zuiden van het land wordt het zonkracht 5, dus je zult eerder zonnebrandcrème nodig hebben dan je paraplu.

- advertentie - 

Fris tijdens Koningsnacht
De vooravond van het verjaardagsfeestje van de koning verloopt aan de frisse kant. Er waait een noordelijke wind en in de nachtelijke uren daalt de temperatuur naar 2 tot 6 graden. De vrijmarkten hebben woensdagochtend dus een frisse start.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button