Regionaal nieuws

Ruimere openingstijden spoorwegmuseum Zuidbroek

- advertentie -

Zuidbroek – Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek is vanaf 1 mei ook op de vrijdagmiddag geopend. Daardoor is het museum nu drie dagen per week geopend voor publiek. Het museum versterkt hiermee haar rol als kennis- en expertisecentrum.

- advertentie -

De extra openingsuren zijn een lang gekoesterde wens en maken deel uit van de verdere professionalisering van het museum. De nieuwe openingstijden zijn vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en daarnaast zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

(lees verder onder de foto)

Foto: Stella Dekker (ingezonden)

In het museum is naast de vaste expositie, met daarin de geschiedenis van trein en tram in woord en beeld
weergegeven, aandacht voor de wisselexpositie over twee bekende Friesche spoor- en tramwegmaatschappijen: NFLS en NTM. Ook is er voor jong en oud de treinsimulator en de grote modelspoorbaan.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00-17.00) alsmede iedere zaterdag en zondag (10.00-17.00) geopend en daarnaast voor groepen op afspraak.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button