Algemeen

Voorbereidingen zwemseizoen in volle gang bij Zwembad de Ringberg

- advertentie -

Scheemda – De vrijwilligers van openluchtzwembad de Ringberg in Scheemda maken zich op voor het nieuwe zwemseizoen. De afgelopen jaren was dit wel anders, toen was dit een onzekere periode in verband met het coronavirus. De vrijwilligers moesten onder andere in 2020 de hekken een langere periode gesloten houden.

- advertentie -

In de startbokken
De vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het zwembad is in de winterperiode leeg geweest, de baden zijn vies en worden schoon gemaakt. Vervolgens worden ze gevuld met water.

(lees verder onder de foto)

Foto: Zwembad de Ringberg (Facebook)

Niet alleen het zwembad kreeg de jaarlijkse opknapbeurt. De houten kozijnen van de kassa, kiosk, kantine en machinekamer moesten er eindelijk maar toch ook aan geloven. Zij werden vervangen door Westers Kozijnen en aannemersbedrijf Pijper uit Winschoten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Zwembad de Ringberg (Facebook)

Opening
Op zaterdag 14 mei om 13.00 uur gaat het zwembad in Scheemda open. Het zal het 51e seizoen worden voor het openluchtbad. Tijdens de openingstijden kan er tegen een gereduceerd tarief een abonnement gekocht worden, maar ook losse entree uiteraard. Er is een pinautomaat aanwezig.

- advertentie -

Het complex
Het complex van het zwembad omvat een peuterbad, een ondiep bad en een diep bad. Het peutergedeelte beschikt over een peuterglijbaan, een apart terras en een zonneweide. Het ondiepe bad heeft een glijbaan en een familie glijbaan. Het diepe bad heeft een duikplank.

- advertentie - 

De beide baden zijn omringd door een zonne-/speelweide. Op de speelweide staat voor de jongere jeugd een klimtoestel. Voor de jongere en oudere jeugd is er een springkussen, een tennistafel en een beachvolleybalveld.

Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.zwembadderingberg.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button