Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

GGD Groningen over corona: het gele boekje en testen voor wie wil

- advertentie -

Groningen – Wie zich laat vaccineren tegen het coronavirus, kan een aantekening (stempel of sticker) krijgen voor in het ‘gele boekje’. En wie zich wil laten testen kan gewoon terecht bij GGD Groningen. Twee onduidelijkheden beantwoord.

- advertentie -

Géén officieel coronavaccinatiebewijs
Veel mensen hebben het gele boekje waarin hun vaccinaties staan. Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is ook niet noodzakelijk om hier een boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje is, net als de registratiekaart die je op de vaccinatielocatie krijgt na je prik, géén officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19.

Bijschrijving met terugwerkende kracht
Hoewel een aantekening door de GGD in het gele boekje geen officiële meerwaarde heeft kan deze aantekening er direct na een vaccinatie in bijgeschreven worden. Ook later kunnen mensen dit alsnog laten doen binnen de GGD-regio waar zij gevaccineerd zijn. Bent u in de provincie Groningen door de GGD gevaccineerd? Dan kunt u zonder afspraak bij elke vaccinatielocatie in de provincie terecht. Als u achteraf alsnog deze bijschrijving wilt, moet u wel uw identiteitsbewijs(paspoort, idkaart of rijbewijs) en de registratiekaart die u na uw vaccinatie heeft gekregen meenemen. Dit in verband met de controle van het vaccin en het batchnummer. U kunt alleen met uw eigen gele boekje komen.

Testen voor wie wil
Per 11 april 2022 is het testbeleid veranderd. Op een paar groepen na hoeven mensen zich niet meer te laten testen bij de GGD na een positieve zelftest. Veel mensen denken nu dat ze zich niet meer bij de GGD mogen laten testen als ze thuis positief testen maar niet binnen één van die groepen vallen. Dit is niet zo. Iedereen mag zich op afspraak laten testen. Hebt u een positieve zelftest en wilt u zich laten testen bij de GGD? Maak dan online een afspraak of bel . U kunt aangeven bij welke testlocatie van GGD Groningen u getest wilt worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button