Algemeen

Groningen enige provincie zonder verhoging toeristenbelasting

- advertentie -

Groningen – Voor een overnachting in een Gronings hotel betaal je in 2022 hetzelfde bedrag aan toeristenbelasting als vorig jaar. Het gemiddelde tarief bedraagt in Groningen nog steeds € 1,74 per persoon, per nacht. In alle andere provincies steeg het tarief juist ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

- advertentie -

In de tien Groningse gemeenten bleven de tarieven voor toeristenbelasting hetzelfde als in 2021. Vorig jaar was dit nog anders, toen was er in de provincie namelijk een bovengemiddeld hoge stijging van 9,8% ten opzichte van 2020.

De gemeente Groningen is binnen de provincie de duurste gemeente op het gebied van toeristenbelasting: een toerist betaalt hier € 3,70 voor een overnachting.

Geen toeristenbelasting in drie gemeenten
In Pekela, Veendam en Westerkwartier wordt geen toeristenbelasting geïnd. In Oldambt wordt van alle Groningse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (€ 1,10).

Relatief lage toeristenbelasting in Groningen
In de provincie Groningen zijn toeristen relatief weinig geld kwijt aan toeristenbelasting. In heel Nederland ligt het gemiddelde namelijk 29 cent hoger.

In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld € 2,95 per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op € 11,29.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button