Sport

Succes voor twirlsters PH Scheemda

- advertentie -

Scheemda/ Almere – Tijdens het NK twirling op 9 en 10 april in Almere hebben de twirlsters van Prins Hendrik Scheemda mooie prijzen in de wacht gesleept. Maar liefst 14 twirlsters van PH mochten deelnemen aan het NK, variërend van niveau jeugd Basis tot aan senior Top.

- advertentie -

Twee twirlsters wisten de titel Nederlands Kampioen te behalen. Nienke Drent in de categorie solo artistiek junior Midden en Syrin Gremmer solo artistiek junior Top. Artistiek is het onderdeel waarbij de twirlster een show laat zien op haar eigen muziek. Hier is de combinatie van dans en baton heel belangrijk.

Beide twirlster mogen volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomen tijdens de plaatsingswedstrijden.Een bronzen medaille was er voor Jinke Onderstijn in de categorie solo artistiek junior Midden.

Elma Roggeveld (senior Basis) en Jaël Gremmer (jeugd basis) vielen net buiten de prijzen en behaalden beide een mooie vierde plaats met hun show.

Cyntha ten Barge (senior N2), Aileen Wijnsema (junior N5) en Syrin Gremmer (junior N2) wisten in de categorie 1-baton een zilveren medaille te behalen. 1-baton is een technisch onderdeel waarin de twirlsters op verplichte muziek binnen 2:00 zo veel mogelijke goede twirtechnieken moeten laten zien uit verschillende categorieën zoals horizontaal, verticaal, rolls en tricks waarbij de batons hoog de lucht in gaan.

Alle twirlsters
Op zaterdag 30 april stonden alle twirlsters al weer klaar voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Deze wedstrijd leverde een promotie op voor Elma Roggeveld met haar stoere motorbike routine. Veel solisten wisten op het podium terecht te komen. Er was een bronzen medaille voor Willianne Heikens.

Een zilveren medaille werd behaald door Nina Kuiper, Nienke Drent, Aileen Wijnsema en Aimée Gremmer. De volgende twirlster wisten een gouden medaille te behalen: Cyntha ten Barge, Syrin Gremmer, Nina Kuiper, Manon Drent, Nienke Drent, Elma Roggeveld en Jaël Gremmer.

Het largeteam van Prins Hendrik die uit maar liefst 18 twirlsters bestaat wist met hun prachtige routine met thema Paris de eerste plaats te behalen. Mooie successen voor al deze twirlsters waarbij de medaillewinnaars ook zicht hebben op plaatsing voor volgend NK.

Concert
Op zaterdag 21 mei zullen alle twirlteams van Prins Hendrik zich, samen met het orkest en percussieband, tijdens hun jaarlijks concert presenteren. Iedereen is van harte welkom in de Eextahal te Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button