Incidenten
Veel gelezen

Politie zoekt getuigen van twee brandstichtingen

- advertentie -

Winschoten – De politie is op zoek naar informatie over twee brandstichtingen afgelopen weekend in Winschoten. In de nacht van zondag op maandag, omstreeks twaalf uur, werd brand gesticht bij een pand aan de Carolieweg, op de hoek van de Torenstraat. Daarbij vatte een zonnescherm vlam van een naastgelegen café. Het vuur kon door bewoners worden geblust.

- advertentie -

Omdat het rond middernacht nog relatief druk was met horecabezoekers in het centrum is de kans zeker aanwezig dat iemand de dader(s) heeft gezien.

De voorgaande nacht, dus van zaterdag op zondag, werd tegen half drie bij een woning aan de Heuvelstraat op soortgelijke wijze brand geprobeerd te stichten. Hier konden de vlammen door buren worden gedoofd voordat er echt schade kon ontstaan.

“Tot nu toe tasten we in beide zaken in het duister wat betreft de achtergrond. Of beide brandstichtingen met elkaar te maken hebben lijkt vooralsnog niet aannemelijk. Uiteraard komen we graag in contact met mensen die rond genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien of iets bijzonders hebben gehoord.” laat de politie weten.

De politie is te bereiken via 0900-8844 (bureau Winschoten). Mocht u anoniem willen blijven, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button