Algemeen

Veel belangstelling voor 4 mei herdenking Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Het Oranjecomité kon na 2 jaar weer de 4 mei herdenking organiseren in de Dorpskerk van Midwolda.  Luca de Vries (groep 8) van OBS De Noordkaap droeg een eigen gedicht voor en Welmoed Davelaar, Tim Oudman en Mirthe Vos vertelden een verhaal geschreven door alle leerlingen van groep 8 van CBS De Lichtboei.

- advertentie -

De verhalen van de vier oorlogsslachtoffers die bij de kerk begraven liggen, werden door Lonneke in één verhaal gebundeld en voorgedragen. Tot slot werd er in de kerk gezamenlijk het Wilhelmus gezongen, onder begeleiding van organist Ludolf Heikens.

Daarna gingen alle aanwezigen naar buiten. Trompettist Rens Riechelman blies indrukwekkend  de Taptoe / Last Post waarna er 2 minuten stilte werd gehouden. De leerlingen legden namens de gemeente Oldambt een krans bij het monument. Daarna konden aanwezigen een door het Oranjecomité uitgedeelde bloem bij het monument of de oorlogsgraven neerleggen.

Na afloop was er voor iedereen een kopje koffie, thee of fris in de kerk.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button