Sport

Marten Luiten schrijft hippische historie op NK

- advertentie -

Ermelo/ Winschoten – Op het NK dressuur in Ermelo wist Winschoter Marten Luiten (20 jaar) een uitzonderlijke prestatie neer te zetten. Hij werd in twee verschillende leeftijdsklassen Nederlands Kampioen. Nog nooit eerder heeft iemand dat gepresteerd.

- advertentie -

Donderdag 5 mei stond Marten met het paard Killer bij de Young Riders al aan kop. Dit was ook het geval bij de U25 (onder 25 jaar) waar hij sinds kort met zijn kampioenspaard Fynona in start. Vrijdag 6 mei werden de afsluitende küren op muziek gereden die hij met beide paarden won. Met Killer behaalde hij 76.217% en met Fynona 77.620%. En dus werd Marten twee keer Nederlands Kampioen in twee verschillende rubrieken. Een unieke prestatie.

De nog studerende Marten is al geruime tijd een ruiter waar liefhebbers naar uit kijken om hem te zien samenwerken met zijn paarden. Met een ongekende precisie weet hij zijn proeven te rijden. Dat hier heel veel training aan vooraf gaat, is bekend. Marten heeft onlangs 6 maandelijkse trainingen gehad in Aken bij de wereldberoemde Duitse 7-voudig Olympisch kampioene Isabell Werth.

Verder traint Marten bij diverse instructeurs om daarmee zijn unieke en geliefde manier van rijden verder te verfijnen. Marten werd in zijn ponytijd al 7x Nederlands kampioen en hij blijft zijn palmares maar aanvullen bij de paarden. Hij mocht in Ermelo zijn 12e en 13e rood/wit/blauwe Kampioenschapslinten in ontvangst nemen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button