Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Kunstroute en expositie aan beide zijden van de grens

- advertentie -

Regionaal – Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek met Noord Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes, tentoonstellingen en andere evenementen. Dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer een atelierroute tijdens het Pinksterweekend.

- advertentie -

Atelierroute
De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied. De charme van deze route is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. Ook zij die al eerder deelnamen zullen u met nieuw werk verrassen. Er nemen aan deze Pinkster Kunstroute 21 kunstenaars deel.

Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen: Annette Brouwer, schilderijen en beelden; Ingrid Constance, schilderijen, collages; Anneke Gebert, keramiek; Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen; Rie Honhof, schilderijen, collages, objecten; Paul Honigh, fotografie; Roland Kuck, Airbrush Art, Elizabeth Kodde, keramiek en schilderijen, Iris Gess, Krijn de Groot, Rudolf Holleman, Tineke Koedam, Fokko Kuiper, Joke Meeüse, Willem van de Sanden, Harry Schomaker, Aly van de Woude, schilderijen; Jannie Slootweg, glaskunst; Yvonne Struys, schilderijen, ruimtelijk werk , Stefanie Ottens, tekeningen en schilderijen, Anka Willems, schilderijen, tekeningen, objecten.

Allen wonen en werken in Aschendorf, Ditzumerverlaat, Jemgumgaste, Neudersum, dus vlak over de grens in Duitsland en in Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Blijham, Hongerige Wolf, Nieuwolda, Ter Apel, Wagenborgen, Wedderveer, Wildervank, Winschoten, Veendam en Ommelanderwijk.

De atelierroute is op zaterdag 4 juni en 1e en 2e Pinksterdag: zondag 5 en maandag 6 juni van 12 – 18 uur. Onderweg van het ene naar het andere atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap in het grensgebied.

Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk vindt u op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de flyers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button