Weerbericht

Weekendweer: Vleugje zomer in het weekend

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend neigt het weer al richting de zomer. De middagen verlopen vrij warm met 20 tot 28 graden. Alleen op de Wadden en langs het strand is het zaterdag iets minder warm. Het ziet er vaak mooi uit met veel zonneschijn. Zondag zijn naast de zon ook wolkensluiers te zien en is later kans op een onweersbui. Kortom, het wordt waarschijnlijk erg druk op de terrassen.

- advertentie -

Zaterdag zonovergoten
De zon schijnt de hele zaterdag uitbundig. In de eerste ochtenduren kunnen we nog genieten van de ochtendkoelte. Met veel zonneschijn stijgt de temperatuur snel. In de middag wordt het op veel plaatsen 20 tot 25 graden. Vooral in de Achterhoek, het oosten van Brabant en in Limburg lijkt het wel zomer. De wind houdt het vrij kalm. Alleen langs de stranden is het door een zwakke tot matige wind van zee met maxima van 17 tot 19 graden iets minder warm. De zonkracht is dezer dagen kracht 5 of 6. Dat wil zeggen dat de kans op verbranding binnen 20 minuten plaatsvindt. Bij langer verblijf in de zon, is het verstandig goed te smeren.

Zondag prima strandweer
Doordat de wind op zondag naar het zuidoosten draait, wordt het bijna overal in ons land zomers warm met maxima van 25 tot 28 graden. Het warmst wordt het in Limburg. Ook op de stranden is het vrij warm met ongeveer 23 graden, later op de dag kan langs de Zeeuwse en Hollandse stranden een wind van zee enige afkoeling brengen. Het weerbeeld is eerst best fraai met veel zonneschijn. Er zijn ook hoge sluierwolken te zien. In de loop van de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. Vooral in de westelijke helft van het land is het handig de regenradar in de gaten te houden, zeker als de barbecue wordt aangestoken.

Na het weekend aanhoudend warm
Het blijft op veel dagen in de nieuwe week droog en de zon schijnt met enige regelmaat. Alleen op maandag kunnen vooral verder landinwaarts stevige regen- of onweersbuien voorkomen. Met maxima van 20 tot 25 graden is het nog steeds vrij warm voor half mei.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button