Sport

FC Groningen en SC Scheemda geven samen gymlessen

- advertentie -

Scheemda – De KNVB werkt sinds dit seizoen samen met FC Groningen en verenigingen om kinderen te enthousiasmeren om te gaan en blijven voetballen. Tijdens de Scholentour bezoeken trainers van de profclub basisscholen in de provincie om gymlessen te geven.

- advertentie -

Op basisschool OBS Futura was ook een trainer van SC Scheemda, de lokale amateurvereniging, aanwezig. FC Groningen heeft in het beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’ het tegengaan van bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied omschreven als maatschappelijke pijler. De FC Groningen Scholentour is één van de programma’s die hieraan invulling geeft. Dit programma draait al meerdere seizoenen. Het streven is om alle basisschoolkinderen in de provincie minimaal één keer per jaar een gymles te geven.

(lees verder onder de foto) 

Foto: SC Scheemda

Betrokkenheid KNVB
De KNVB nodigt alle lokale verenigingen uit om aan te sluiten bij het project van de club in het kader van ledenwerving en -behoud. De lokale vereniging kan de connectie maken tussen de gymlessen en de activiteiten op de amateurvereniging en de kinderen stimuleren eens bij de vereniging te komen kijken.

Er wordt dan ook gestimuleerd om na de gymlessen van FC Groningen een wervingsactiviteit (zoals bijvoorbeeld een Oranjefestival) te organiseren op het sportpark. Hierdoor worden enthousiaste jongens en meiden gestimuleerd te gaan voetballen bij de lokale amateurvereniging. Vanuit de KNVB is projectmedewerker Niek Hollewand betrokken bij de FC Groningen Scholentour en verzorgt de connectie met de amateurverenigingen.

Rol amateurverenigingen
Op dinsdag 15 maart was een jeugdtrainer van FC Groningen samen met een jeugdtrainer van SC Scheemda aanwezig op basisschool OBS Futura om een flitsende gymles te verzorgen. Na afloop ontvingen alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 een voetbalsticker en een inschrijfformulier van de amateurclub.

- advertentie -

(lees verder onder de foto) 

- advertentie - 
Foto: SC Scheemda

SC Scheemda jeugdtrainer en bestuurslid Tijme Uil: “Ik ken al veel kinderen van deze school, omdat ze bij onze vereniging voetballen, maar we willen ook kinderen die nog niet voetballen uitnodigen om een keer mee te trainen.”

FC Groningen-trainer Danny Sims vult enthousiast aan: “Wij willen kinderen zoveel mogelijk leren om meer en beter te bewegen. Daarvoor hebben wij een bewegingsprogramma. Dat is niet alleen deze gymles er is ook vervolgprogramma aan gekoppeld.”

Projectmedewerker Niek Hollewand van de KNVB is positief over het programma van FC Groningen. “De FC Groningen Scholentour is een fantastisch initiatief om kinderen enthousiast te krijgen voor sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. We zien grote kansen voor verenigingen in de provincie Groningen, met name in het enthousiast maken van jongens en meiden voor de lokale verenigingen. We roepen alle verenigingen op om hieraan actief deel te nemen.”

Aan de slag met ledenwerving
De KNVB stimuleert de verenigingen om actief bezig te zijn met ledenwerving en -behoud. Zo worden verenigingen ondersteund die een Oranjefestival willen organiseren, om zo niet-leden kennis te laten maken met voetballen én de amateurvereniging.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button