Algemeen

Vrouwen van Nu – Afdeling Scheemda viert hun 85-jarig bestaan

- advertentie -

Scheemda – Dinsdagmiddag hebben de leden van Vrouwen van Nu – Afdeling Scheemda een high tea gehad in Old School te Oostwold ter ere van hun 85-jarig bestaan. Eigenlijk is het inmiddels een 87-jarig bestaan, want vanwege de corona-pandemie is deze feestelijke middag 2 jaar uitgesteld.

- advertentie -

Al vanaf de oprichting op 22 mei 1930 zijn de dames, toen geheten “Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen” nieuwsgierig naar wat er naast hun huishouding in de maatschappij leeft. Sinds 1946 is de naam gewijzigd in “Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen”, afgekort: N.B.v.P. en inmiddels is het “Vrouwen van Nu”.

Zoals de dames vroeger op gepaste wijze aan zelfontwikkeling werkten, zo houdt men tegenwoordig interessante lezingen en excursies, zodat men mee kan gaan in de huidige samenleving. Ze wandelen, fietsen, bezoeken tuinen, houden boekbesprekingen…etc. Tevens vindt men het gezellig om elkaar te ontmoeten en contacten te leggen; nog steeds melden zich nieuwe leden aan.

Het bestuur voelt zich gemotiveerd en heeft er dan ook plezier in om het jaarlijkse programma af te stemmen op de wensen van de 75 leden, die de afdeling momenteel telt. Naast deze afdelingsactiviteiten, kunnen de leden deelnemen aan wat er provinciaal en landelijk georganiseerd wordt. Dit zijn veelal kennis verrijkende lezingen en excursies, maar ook reizen in Europa en daarbuiten.

Avond bijwonen
Vrouwen van Nu is de grootste vrouwenorganisatie van Nederland met 46.000 leden. Vrouwen van alle leeftijden en beroepsgroepen zijn welkom. Kijken of het iets voor u is? Meld u aan bij het bestuur via 06-10946272 en u mag 2 afdelingsavonden gratis volgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button