Economie

Hessels Zeefbanden wint Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022

- advertentie -

Winschoten – Onder grote belangstelling is Hessels Zeefbanden op donderdagavond 19 mei uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022. De directie van het familiebedrijf uit Heiligerlee, bestaande uit Jaron, Esther, Jan en Alex Hessels, ontving de bronzen award ‘De Gouden Toekomst’ uit handen van juryvoorzitter Karel Groen.

- advertentie -

Motivatie
De jury: “Hessels Zeefbanden is de afgelopen 61 jaar opgebouwd als een sterk geworteld familiebedrijf, waar de derde generatie als ondernemer de toekomst gaat bepalen. Het bedrijf biedt werkgelegenheid en is regionaal en maatschappelijk een belangrijke speler. Het product past bij de akkerbouw van Oost-Groningen en is wereldwijd succesvol. Dit alles maakt Hessels Zeefbanden tot de terechte en trotse winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022!”

 Finalisten
Naast Hessels Zeefbanden waren Meinardi en Slagerij Hofman kanshebbers voor de Ondernemersprijs. De drie finalisten werden geselecteerd uit 29 nominaties. De jury hanteerde een aantal criteria voor de selectie van de finalisten. Deze criteria hebben te maken met:

– Ondernemerschap
– Maatschappij en Omgeving
– Innovatie en onderscheid
– Economie en werkgelegenheid

Feestelijke jubileum avond
De feestelijke avond werd gepresenteerd door Jan van der Meide en werd onder andere bijgewoond door gedeputeerde IJzebrand Rijzebol. De avond werd, naast de bekendmaking van de winnaar,  gevuld met een intermezzo door Soufiane Touzani, een freestyle-voetballer. 

Doel
De Ondernemersprijs Oost-Groningen is een initiatief van de Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is het stimuleren van de regionale bedrijvigheid. Aan deze ondernemersprijs is de award ‘De Gouden Toekomst’ verbonden. Dit bronzen kunstwerk is speciaal voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen ontworpen door kunstenares Erlinde Stephanus.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button