Algemeen

Wie krijgt er een ANWB Verkeersplein?

- advertentie -

Landelijk – Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Daarom toveren we in iedere provincie één schoolplein om tot een ANWB Verkeersplein.

- advertentie -

De afgelopen weken hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld. Wie het ANWB Verkeersplein wint, kun jij mede-bepalen door voor 25 mei je stem uit te brengen.

Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het ANWB Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de winnende scholen een lespakket en een licentie naar de leerlijn ANWB Verkeerseducatie. Zo halen ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein en gaan de kinderen straks goed voorbereid op pad.

Winnaar
De top 3 per provincie wordt bepaald door per school naar het aantal geworven stemmen en de motivering op het aanvraagformulier te kijken. Het aantal stemmen per school wordt naar rato verdeeld over het aantal leerlingen. Een kleine school maakt dus net zo veel kans als een grote school. Deze top 3 wordt voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Zij bepalen uiteindelijk welke school er per provincie met een ANWB Verkeersplein vandoor gaat. De winnaars van het ANWB Verkeersplein informeren wij op maandag 13 juni.

Er zijn diverse scholen in de regio die mee doen aan deze actie. U kunt uw stem uitbrengen via https://static.flowapp.nl/anwb/fonds/

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button