Kort nieuws

Geslaagde ouderdoeavond PrO Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op donderdagavond 19 mei organiseerde PrO Winschoten de eerste ouderdoeavond van het schooljaar. Deze avond was bedoeld voor de ouders en verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar. Door twee jaren met covid-maatregelen waren veel ouders nog niet veel in de school geweest. De ouders kwamen dan ook in groten getale.

- advertentie -

Zij konden, na een korte introductie door de vestigingsdirecteur, een keuze maken voor een praktijkvak. De jongeren gingen samen met één of meerdere ouders aan de slag bij dit vak. Er kon gekozen worden voor de vakken: verzorging, textiel, koken, bakken, groen, metaal en houtbewerking.

In sommige gevallen kon de ouder zijn vaardigheden laten zien. In veel gevallen werd er wat van het eigen kind geleerd. In de welverdiende pauze gaven de leerlingen hun ouders een rondleiding door het gebouw.

Vestigingsdirecteur Arne Jan Bugel kijkt met tevredenheid terug op de avond; ‘Het was heel erg leuk om ouders en jongeren samen bezig met het maken van een praktisch werkstuk. De sfeer was erg positief; de jongeren waren trots op hun werk en ouders zijn trots op hun kinderen.’ Een ouder reageerde op de vraag ‘Zou u zich volgend jaar weer aanmelden?’ met: ‘Volgend jaar? Ik wil volgende week al wel weer komen!’

Dinsdag 7juni zet PrO Winschoten de deuren open voor de ouders en verzorgers van de leerlingen van leerjaar 2. Ook hiervoor hebben zich al veel ouders aangemeld.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button