Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

BATO gymnasten plaatsen zich voor NK

- advertentie -

Winschoten  – De afgelopen weken was het voor de gymnasten van GV BATO uit Winschoten een spannende tijd. Er kon in meerdere disciplines een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen worden behaald.

- advertentie -

Acro
Zo werd op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei de landelijke halve finale Acrogymnastiek gehouden in Gramsbergen. BATO was met vier teams vertegenwoordigt. Bij de senioren E-lijn lieten Melissa Arents en Fleur Sassen een stralende oefening zien met zeer goed uitgevoerde elementen. Ze scoorden 23.950 en werden daarmee eerste in een sterk deelnemersveld. Het duo mag nu op 11 juni as deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Acro D/E-lijn in Kampen.

Het trio Denise Hollander, Hilde Dieterman en Riva Werkman draaide ook een keurige oefening en werden zesde. Ze staan nu 1e reserve voor de finale.

Ritmische Gymantiek
Op zaterdag 14 mei kwamen de Ritmische Groepen in actie tijdens de 2e plaatsingswedstrijd in Spijkenisse. Het senioren team draaide een oefening met knots en een oefening met bal. Beide oefeningen verliepen enorm goed en alle moeilijke elementen werden fraai uitgevoerd.

De gymnasten wisten dan ook met beide oefeningen een derde plaats te behalen en wisten zich daarmee te verzekeren van een startbewijs voor het NK. De Nederlandse Kampioenschappen voor groepen Ritmische Gymnastiek zijn op 11 juni as in Almere.

Turnen
Op zaterdag 21 mei werden de Provinciale Kampioenschappen Turnen gehouden in Wildervank. Bato-turnster Fleur Sassen deed het bij de junioren F zeer goed. Ze behaalde op vloer en sprong de eerste score en op de onderdelen brug en balk was ze ook stabiel. In totaal werd ze uiteindelijk eerste en mag zich provinciaal kampioen noemen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button