Op stap

Festival Hongerige Wolf kan eindelijk honger stillen

- advertentie -

Hongerige Wolf – Na twee zomers zonder festival, gaat het eindelijk weer gebeuren! Festival Hongerige Wolf zal haar uitgestelde tiende editie vieren. Van 8 t/m 10 juli vinden in en om het gelijknamige dorpje ‘met de schierste ploatsnoam’ verrassende optredens en voorstellingen plaats.

- advertentie -

Het festival staat bekend om een breed en origineel programma. Het uitgangspunt is kwaliteit en jong talent. Van pianoconcert onder de sterrenhemel tot live hiphop en van theatrale wandeling tot aan een bruisend nachtprogramma.

‘Kop d’r veur’ dacht het festivalteam toen in 2021 voor de tweede maal het festival voortijdig moest afblazen en organiseerde alsnog een succesvolle reeks openluchtvoorstellingen bij Hongerige Wolf. Maar deze zomer zal het échte festival weer in volle hevigheid losbarsten. En ondanks dat het programma officieel is opgedeeld in muziek, theater, dans, film, literatuur en beeldende kunst, komen in veel optredens meerdere disciplines samen. Festival Hongerige Wolf is dé plek voor artiesten om te experimenteren en inspirerende samenwerkingen aan te gaan.

Nachtprogramma
Nieuw deze editie is de locatie van het nachtprogramma. Dit verhuist van de welbekende Danssilo naar de voet van de Grote Slaperssluis, nu omgedoopt tot Danssluis. Anders dan de originele naam van deze historische sluis doet vermoeden, kunnen liefhebbers van het nachtleven hier tot in de kleine uurtjes hun hart ophalen rond het kampvuur. Maar geen vrees voor de echte ‘grote slapers’ onder ons, de camping is groot genoeg voor nachtbrakers én ochtendmensen.

Kinderveld
Ook het kinderveld, waar de activiteiten voor de allerkleinsten plaatsvinden, is verhuisd en maakt nu onderdeel uit van het Schapenveld. Zo kunnen de ‘Hongerige welpen’ spelen in de modderkeuken of losgaan in de welpendisco terwijl ouders of oppassers niets van het muziekprogramma hoeven te missen. En als altijd stellen dorpsbewoners hun tuin, schuur of atelier open voor fijne (kinder-)voorstellingen.

Tickets
Naast het festivalprogramma, leent de prachtige omgeving van Hongerige Wolf zich goed voor een fietstocht of excursie. Festivalbezoekers kunnen langskomen voor een dag of voor een heel weekend. Je kunt overnachten op de festivalcamping of logeren in een B&B in de buurt. Tickets voor het festival zijn te koop via: www.festivalhongerigewolf.nl/tickets.

Programma
Een paar namen die op het programma staan? Rockcollectief Personal Trainer, singer-songwriter Shishani, woordkunstenaar Wordbites, elektronisch popduo BIEK & LEN, Collectief DansBlok, Massi en Neo-fanfare 9×13. Of check het hele programma hier: www.festivalhongerigewolf.nl/programma-2022.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button