Economie

Bedrijven Investeringszone (BIZ) is een feit

- advertentie -

Winschoten – Het centrum van Winschoten kan weer gaan bruisen van de evenementen en festiviteiten. Dat wordt mogelijk gemaakt door de Bedrijven Investeringszone (BIZ) die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 wordt ingesteld en die zorgt voor inkomsten voor activiteiten in het centrum.

- advertentie -

Ondernemers in Winschoten spraken zich de afgelopen weken via een draagvlakmeting uit over de komst van de BIZ. Met bijna 71% positieve stemmen bij een opkomst van bijna 60%, is de BIZ een feit.

Wethouder Erich Wünker feliciteert de ondernemers met het behaalde resultaat: “Een levendig centrum is in het belang van onze gemeente. De BIZ levert daar een belangrijke bijdrage aan. Namens het college feliciteer ik de Winschoter ondernemers van harte met deze mooie stap voorwaarts voor de toekomst van ons centrum.”

Direct aan de slag
Pascal Meinders van de Cityclub Winschoten reageert verheugd op het nieuws over de BIZ: “Wij zijn blij dat de kogel nu eindelijk door de kerk is en dat we nu weer middelen hebben die ons helpen om Winschoten weer op de kaart te zetten. Zoals iedereen wel heeft meegekregen is de urgentie daarvan vrij hoog. Het is nu het seizoen van de evenementen. Met de organisator van de Nacht van Winschoten zijn we overigens in gesprek.”

Uitslag
De draagvlakmeting voldeed ruimschoots aan alle eisen. Het quorum werd gehaald, meer dan 2/3 van de ondernemers stemde voor de BIZ en de WOZ-waarde van de vóór stemmers was hoger dan van de tegenstemmers.

Meerjarenplan
Op www.cityclubwinschoten.nl staat het meerjarenplan voor de BIZ. Initiatiefnemers die aanspraak willen maken op het BIZ budget, kunnen met vragen terecht bij de Cityclub Winschoten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button