Regionaal nieuws

Minister-president Rutte brengt bezoek aan Groningen

- advertentie -

Groningen – Minister-president Rutte brengt woensdag 1 juni een werkbezoek aan de provincie Groningen. Het bezoek staat in het teken van de voortgang van de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied en de afhandeling van (immateriële) schade.

- advertentie -

Het bezoek start in de stad Groningen bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Dit onafhankelijk bestuursorgaan is verantwoordelijk voor de afhandeling van alle schade veroorzaakt door bevingen, bodemdaling- en stijging. De minister-president wordt bijgepraat over de voortgang hierop en specifiek over de regeling immateriële schade. Het doel van de vergoeding van immateriële schade is verzachting en erkenning bieden voor het leed en verdriet als gevolg van bevingen door gaswinning.

Later op de middag heeft minister-president Rutte een keukentafelgesprek met enkele inwoners van een Gronings dorp over de impact van schade, veroorzaakt door bevingen, op het dagelijks leven en het gezin.

Het bezoek wordt afgesloten in Theater De Steeg in Groningen. Hier vertellen jongeren die hebben meegedaan aan het project Barst?! hoe het voor hen is om op te groeien in het aardbevingsgebied. In opdracht van de gemeente Eemsdelta maakten theater- en filmmakers van De Steeg samen met jongeren uit Appingedam en Delfzijl een film op basis van hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Het project Barst?! maakt onderdeel uit van het overkoepelende project Mijn Thuis Mijn Verhaal.

Voorafgaand aan dit werkbezoek brengt minister-president Rutte in Groningen een bezoek aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Deze publieke dienstverlener financiert en informeert leerlingen, studenten en onderwijsinstellingen en organiseert (inburgerings)examens.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button