Algemeen

Raimond & Saskia (1): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
Zo’n 3 jaar geleden ontmoette Saskia, toen eigenaresse van dierenwinkel Pet’s Place in Winschoten Raimond Lubbers uit Enschede. Al tijdens hun eerste afspraak vertelde Raimond dat hij iets belangrijks aan Saskia te vertellen had. “Oh nee, hij heeft een geslachtsziekte en zat in de bak omdat hij iemand vermoordde”, zegt ze nu. “Dat waren de eerste dingen die in me opkwamen.”

- advertentie -

Dit was gelukkig niet het geval. Raimond vertelde aan Saskia dat het zijn grote droom was om tussen dan en 10 jaar naar Oostenrijk te emigreren. Hij had zijn hart verpand aan dit land. De liefde voor dat land ontstond deels dankzij zijn vader en nam een vlucht toen hij tien jaar geleden begon met skiën.

Raimond: “Skiën kan overal, maar de combinatie van wintersport en après-ski heb je nergens anders. Ik ging met vrienden op wintersport en dacht: ‘Waar maak ik me toch eigenlijk druk om? Ik ben nu alleen, ik ben gezond. Als ik wil en goed spaar kan ik hier ooit wonen.’ Ik heb altijd een fascinatie gehad voor bergen, het kolossale, het ogenschijnlijke onoverwinnelijke en ongrijpbare vind ik machtig.”

“Daarnaast het onbevangene van de omgeving en de rust. Ik ben een streber, weinig geduld, altijd gaan voor het beste resultaat.  Daar is niets mis mee echter wanneer ik in Oostenrijk ben veranderd dat na een paar dagen. Ik krijg meer rust, meer geduld. Ik neem de tijd voor dingen. De combinatie van  die twee werelden zou ik willen inzetten om anderen,  bedrijven,  managers,  succesvoller te maken. Juist de omgeving in het zuiden van Karinthië leent zich hier zeer goed voor, ontspanning, activiteit en sportiviteit komen samen. Je hoofd raakt leeg waardoor je, in de juiste setting, weer overzicht krijgt”.

Bevlogen mensen
Het ging goed tussen Raimond en Saskia, twee enthousiaste en bevlogen mensen. De verliefdheid groeide, het werd houden van en het stel ging trouwen… in Oostenrijk. Eenmaal daar begreep Saskia Raimond zijn liefde voor Oostenrijk. Niet lang daarna kwam Raimond thuis van zijn werk als zelfstandig interim manager  met de mededeling dat hij er klaar voor was om te emigreren. Saskia wist meteen dat het heel serieus was, Raimond hield van zijn werk. Lang verhaal kort…Saskia en Raimond gingen werken aan hun droom. Waarom wachten op “later”? “Dromen, durven, doen”. Saskia is daar duidelijk in; “Nu leven, nu doen”.

En Raimond? Hij is haar grote liefde, haar basis. Ze verkochten alles in Nederland en kochten in Villach- Erlendorf twee huizen, een huis om in te wonen en een huis om appartementen in te maken om te verhuren. Erlendorf is een dorp met zo’n 500 inwoners, gelegen in Karinthië, zuidelijk Oostenrijk. De huizen liggen aan  rivier de Gail.

Veel regelen
Ruim 1100 km en 12 uur rijden van de plek waar ze beiden ruim 50 jaar hebben doorgebracht gaan ze bouwen aan hun droom. Niet uitstellen maar nu je hart volgen. De afgelopen maand zijn al veel zaken geregeld, het openen van rekeningen, contact leggen met de burgemeester, contact leggen met de boekhouder.  “Dat geeft vertrouwen” zegt Saskia, “Onze basis is goed”.

TV-Programma
De crew van het programma “Het roer om” van SBS6 zal ze hierbij volgen, en ook OldambtNu.nl zal regelmatig verslag doen van hun ervaringen en belevenissen. De komende maand staat in het teken van opruimen, inpakken, afvinken, verheugen op en genieten van…

Wordt vervolgd!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button