Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Veel overlast bij Parkeergarage ’t Rond laat garage eerder sluiten

- advertentie -

Winschoten – De laatste tijd ontvangt de gemeente Oldambt zeer veel klachten van bewoners en omwonenden van winkelcentrum ’t Rond in Winschoten. Het blijkt dat er in de avonduren samenscholingen plaatsvinden in de parkeergarage. Bij een aantal bewoners van ’t Rond en omwonenden leidt dit tot veel overlast en een gevoel van onveiligheid. Voor de begeleiding van de jongeren zal daartoe SWO ingezet worden.

- advertentie -

Eerdere sluiting parkeergarage
Op basis van beelden en de klachten die de gemeente binnenkreeg heeft het gemeentebestuur besloten een proef op te zetten waarbij tot 1 november 2022 de parkeergarage ’s avonds en ’s nachts wordt gesloten. Dit betekent dat de openingstijden gewijzigd worden. Vanaf 10 juni aanstaande is de parkeergarage van ’t Rond voor bezoek geopend tussen 6.00 uur in de ochtend en 18.00 uur ’s avonds. Vanaf zes uur ’s avonds is de parkeergarage voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer dus niet meer toegankelijk.

Vernielingen en alternatieve parkeerlocaties
Niet alleen kwamen er bij de gemeente veel klachten van omwonenden en bewoners binnen. Ook zijn de afgelopen tijd veel vernielingen aangericht aan onder meer verlichting, de bebording en nood- en toegangsdeuren. Er is de gemeente alles aan gelegen dit een halt toe te roepen.

De gemeente heeft geconstateerd dat in de avonduren beperkt gebruik wordt gemaakt van de parkeergarage. ’s Avonds is er voldoende parkeergelegenheid nabij ’t Rond op het parkeerterrein Liefkenshoek en aan de Vissersdijk.

Evaluatie
Eind 2022 gaat de gemeente de proef met het eerder sluiten van de parkeergarage evalueren. Op basis van deze evaluatie neemt het college van B&W vervolgens een besluit of de proef wordt voortgezet, of dat er andere maatregelen nodig zijn.

Bewoners en omwonenden van ’t Rond kunnen hun ervaringen gedurende de proefperiode kenbaar maken sturen naar info@gemeente-oldambt.nl. Persoonsgegevens (naam en adres) zullen niet worden opgenomen in het evaluatieverslag.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button