Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

De carillons in Winschoten en Heiligerlee laten zich horen

- advertentie -

Winschoten/ Heiligerlee – Weet u dat de omvang van het Groninger klokkenbezit in Nederland zijn weerga niet kent? Onze provincie telt, naast de 7 carillons en 25 automatische klokkenspellen, ook ruim 400 luidklokken!

- advertentie -

Om dit rijke cultuurbezit onder de aandacht te brengen, is het van 4 t/m 10 juni ‘beiaardweek’ en zaterdag 11 juni Open Toren-dag.

In de beiaardweek verzorgen professionele beiaardiers elk een concert op één van de 7 carillons. Daarnaast geven ze tijdens Open Toren-dag veelal demonstraties en beantwoorden ze vragen. Op deze dag zijn niet alleen de deuren van deze zogenaamde beiaardtorens van 13:00-16:00 uur open, maar ook die van een aantal torens met interessante luidklokken van de Stichting Oude Groninger Kerken. Bovendien bieden veel torens u ook een prachtig uitzicht!

Het volledige programma van de concerten, informatie over de uitvoerende beiaardiers en een overzicht van de torens die op Open Toren-dag te bezoeken zijn, kunt u vinden op de website van het Cultuurhistorisch Centrum (www.chcoldambt.nl).

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button