Weerbericht

Weekendweer: hoge zonkracht en onweer tijdens pinksterweekend

- advertentie -

Landelijk – Het beste weer in dit lange pinksterweekend staat voor zaterdag op het programma. De zon schijnt dan flink en voor het eerst dit jaar is er ook een hoge zonkracht 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid zeer snel kan verbranden. Tijdens beide pinksterdagen komt het tot buien en vooral eerste pinksterdag is daarbij de kans op onweer groot. De temperatuur loopt zaterdag op naar 17 tot 25 graden, tijdens Pinksteren is het 18 tot 23 graden.

- advertentie -

Zonkracht 7, smeer je goed in
Zaterdag wordt een heerlijke dag om lekker naar buiten te gaan voor een wandeling of fietstocht. De zon schijnt flink en alleen in het zuiden van het land komt wat meer bewolking voor. Pas zaterdagavond stijgt in het zuiden de kans op een lokale bui. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt 18 graden in het noorden en lokaal 25 graden in het zuiden. In het midden van het land is het 21 tot 23 graden.

Pas wel op voor verbranden, want de zon schijnt voor het eerst dit jaar met zonkracht 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid al met 10 tot 25 minuten kan verbranden. Ga je naar buiten, smeer je dan goed in. Lees hier meer over de kracht van de zon.

Onweersbuien tijdens Pinksteren
Zondag is er een mix van zon en wolkenvelden en vooral in het zuiden, maar later ook in het midden van het land zijn enkele stevige buien mogelijk. Sommige buien kunnen fel zijn en gepaard gaan met onweer en veel regenwater in korte tijd. In het noorden van het land blijft het op veel plaatsen nog lange tijd droog en schijnt vaker de zon. De temperatuur loopt op naar 20 tot 23 graden. Pas zondagavond neemt in het noorden de buienkans toe.

Ook pinkstermaandag trekken buien over het land, maar naar verwachting zullen deze buien minder heftig uitpakken dan de buien op zondag. De zon breekt ook geregeld door. De wind draait naar het westen en voert minder warme lucht aan. Het wordt van west naar oost 18 tot 22 graden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button