Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

WVV Zaterdag kampioen ondanks nipte nederlaag

- advertentie -

De Krim/Winschoten- WVV Zaterdag heeft in de Vierde Klasse D de titel gepakt. Ondanks de 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen DKB uit De Krim (Overijssel) kon er na afloop feest gevierd worden. Doordat het doelsaldo van de ploeg uit Winschoten veel beter is dan dat van concurrent VV Borger is de titel officieel een feit.

- advertentie -

Vorige week zaterdag werd het kampioenschap al officieus binnengehaald, dankzij een 6-0 overwinning op SCN. Alleen een monsterzege van Borger of een enorme nederlaag van WVV kon het titelfeest in theorie nog verpesten, maar dat scenario was niet heel realistisch. Het doelsaldo van WVV was namelijk +60 en dat van VV Borger slechts +49. Bovendien had WVV dit seizoen slechts 25 tegendoelpunten geïncasseerd, dus een ruime nederlaag lag niet in de lijn der verwachting.

Die kwam er dan ook niet, maar toch moest de Winschoter defensie wel een tegendoelpunt slikken in Overijssel. Vrezen voor een rampscenario was echter niet nodig, doordat VV Borger slechts met 1-0 van HS’88 wist te winnen. Daardoor werd de kampioensschaal meegenomen naar Winschoten en kan de ploeg zich volgend seizoen op gaan maken voor het spelen in Derde Klasse.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button