Regionaal nieuws

134 aanhoudingen in groot internationaal mensensmokkelonderzoek Europa

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De Koninklijke Marechaussee heeft in een groot internationaal onderzoek naar mensensmokkel diverse aanhoudingen verricht en gesmokkelde vreemdelingen onderschept. Het onderzoek, dat werd uitgevoerd is samenwerking met opsporingsdiensten uit Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Roemenië en Servië werd geleid door Europol en richtte zich op mensensmokkel via de zogenaamde Balkanroute.

- advertentie -

In totaal werden 134 aanhoudingen verricht, de meeste (63) in Oostenrijk. De opsporingsdiensten stuitten in het onderzoek op meer dan 900 smokkelincidenten, waarbij de meeste in Oostenrijk en Duitsland werden geconstateerd.

In Nederland richtte een rechercheteam van de Marechaussee in Coevorden zich zo’n anderhalf jaar lang in een onderzoek op een aantal incidenten, die tijdens controles aan de binnengrenzen werden onderkend. Hierbij werden meerdere verdachten aangehouden tijdens smokkeltransporten.

De verdachten maken vermoedelijk deel uit van een groter netwerk dat in meerdere landen opereerde. Daarnaast werd informatie aangeleverd aan andere landen die leidden tot de aanhouding van een aantal hoofdverdachten.

Door intensieve samenwerking en informatie gestuurd optreden konden de laatste aanhoudingen tot dusver afgelopen woensdag plaatsvinden. Tijdens de actie woensdag werden tegelijkertijd 151 doorzoekingen in woningen uitgevoerd in vijf landen. Tijdens die zoekingen werd onder meer 900.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Het onderzoek, dat onder regie van Europol wordt uitgevoerd, wordt voortgezet.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button