Sport

Acro-teams en Ritmische Gymnasten vallen in de prijzen!  

- advertentie -

Scheemda – In de Eextahal in Scheemda werden afgelopen weekend de Open Groninger Acro Kampioenschappen gehouden. Bijna 450 deelnemers van verenigingen uit heel Nederland vertoonden het hele weekend vele prachtige acrobatische oefeningen. Na twee jaar geen OGK was het weer een gezellige boel met de mascotte Pinkster Panther. De organisatie was in handen van de Gymnastiek Vereniging Bato uit Winschoten en Acrosport Midden-Groningen.

- advertentie -

Op zaterdag waren de deelnemers uit de E-lijn aan de beurt. Bij de Trio’s E senioren kwam het gelegenheidstrio Riva Werkman, Denise en Yvet Hollander in actie. Met een mooie score van 22,770 behaalden de meiden een mooie tweede plaats. Bij de duo’s senioren behaalden Fleur Sassen en Melissa Arents met een keurige oefening een bronzen medaille. De vierde plaats, welke ook een medaille opleverde bij deze wedstrijd, was voor Fayen Sterenborg en Meike Koning.

Op zondag kwamen de teams op D en C-niveau in actie. Femke Mezach, Fleur Moorlag en Ashlyn Knapper deden voor het eerst een niveau hoger mee en lieten een keurige oefening zien bij de Trio D Jeugd. Dit leverde een keurige tweede plaats op. Het Bato-duo Rosa Masari en Anouk Haan scoorden voor hun oefening 22.920 bij de D senioren 1 en behaalden een welverdiende bronzen medaille. Bij de D senioren 2 duo’s behaalden Brenda Gremmer en Amber Kerkhof van SV Drieborg eveneens een hele mooie derde plaats.

Het hele weekend was er een topsfeer in de hal en was het sportplezier 200%

Op zaterdag 4 juni kwamen de ritmische selectiegymnasten in actie tijdens hun plaatsingswedstrijd individueel en duo’s. Bij de jongste deelnemers deden Maud Hensema en Rose Brouwer het super goed. Ze werden respectievelijk tweede en derde bij de benjamins. Bij de Pre-junioren wist Elise Weel hele mooie oefeningen te draaien en een mooie zilveren medaille mee naar huis te nemen. Mette Blik en Elise Immenga wisten het bij de senioren spannend te maken. Met weinig verschil werden de gymnasten respectievelijk tweede en derde.

Met de resultaten van de eerdere plaatsingswedstrijden is de doorstroming naar de landelijke finale uiteindelijk bekend geworden. Individueel mogen op 18 juni Maud Hensema, Britt Scholte en Mette Blik tijdens de landelijke finale in

- advertentie -

Hilversum gaan stralen. De duo’s komen op 11 juni in actie in Almere en namens GV Bato zullen Britt Scholte, Romee Blaauw, Mette Blik, Elise Weel en Lotte Kruit hun beste beentje voor gaan zetten!

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button