Algemeen

Alternatieve sportles op KC de Uilenburcht

- advertentie -

Beerta – De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van KC de Uilenburcht werden dinsdag 7 juni verrast door Gido Boom van de Boomhut uit Finsterwolde. Hij bood de kinderen een BMX-clinic aan, omdat ze door omstandigheden twee weken niet kunnen sporten in de Hardenberg. Samen met zijn dochter Jolein, “De Veldmuis van het Noorden”, heeft hij gedurende de hele dag clinics gegeven op het plein.

- advertentie -

Jolein is ook niet zomaar iemand, zij heeft immers al vele prijzen gewonnen met verschillende disciplines op de fiets. Afgelopen december is ze wereldkampioen veldrijden geworden en was ze winnaar van het Sportgala in Groningen.

En komend weekend zal ze meedoen aan de Special Olympics. De kinderen konden dus nog wel wat leren van deze topper.

In groepjes van 10 kregen de kinderen ieder een helm en een passende fiets. Gido gaf steeds de instructies, Jolein deed het voor en binnen de kortste keren gingen ze kinderen het uitgezette circuit rond, staand op de pedalen en hindernissen nemend (na verdergaande instructies), als volleerde sporters. En zo kreeg ieder kind deze week toch een intensieve bewegingsles.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button