Op stap

Feestelijke afsluiting wandel 3-daagse Old Wolde

- advertentie -

Winschoten – Net als vorig jaar was er ook dit jaar weer de wandel 3-daagse rond verpleeghuis Old Wolde. Op 7, 8 en 9 juni, een week voor de avond vierdaagse,  zouden de bewoners en hun familieleden en begeleiders rond het verpleeghuis wandelen.

- advertentie -

De meeste bewoners van Old Wolde kunnen niet meer deelnemen aan de avond vierdaagse, maar het is een evenement wat bij velen dierbare herinneringen oproept. Zo ontstond het idee van de wandel drie-daagse. Ook het buiten zijn en bewegen is natuurlijk erg fijn.  Afgelopen woensdag werd het programma aangepast vanwege het slechte weer. Bewoners konden in de recreatiezaal genieten van een optreden van “dansplezier” uit Winschoten.

De organisatie lag in handen van de activiteitenbegeleiders in samenwerking met de zorgmedewerkers van Old Wolde. De bewoners konden wandelen, of met begeleiding in de rolstoel, rondjes om Old Wolde maken. Een ronde is 1.1 kilometer. De bewoners werden hierin ondersteund door medewerkers, familieleden en vrijwilligers.

Langs de route waren er rustmomenten waar iets te beleven was, plaatsen waar men een hapje en een drankje kreeg, waar muziek was of een beweeghoekje. Donderdag was er, net als bij de intocht van de avondvierdaagse een feestelijke afsluiting. Een mooie prestatie mag tenslotte zeker beloond worden!

Tijdens de start om 18.00 uur werden de bewoners aangemoedigd door wethouder Jurrie Nieboer. De stadsdichter droeg een toepasselijk gedicht voor  en stadsomroeper Jan Veen gaf tenslotte het startsein. “De Klinkers” begeleidde de bewoners tijdens de laatste rondes, waarna iedereen onthaald werd met bloemen en een medaille. Het was weer een feestelijk gebeuren!

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button