Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Veteranen komen samen in Winschoten op de jaarlijkse Veteranendag

- advertentie -

Winschoten – Ruim 100 veteranen zijn afgekomen op de jaarlijkse Veteranendag. De gemeenten Oldambt en Westerwolde gaven deze dag gezamenlijk invulling in de Harbour Club in Winschoten. Veteranen in vele leeftijdscategorieën vinden deze dag belangrijk, om even bij hun kameraden of deelgenoten te zijn.

- advertentie -

Burgemeester Cora Yfke Sikkema ging in haar toespraak in op de erkenning van de veteranen, zoals wij die nu een aantal jaren kennen. “Het zijn de wat oudere veteranen die zich hard hebben gemaakt en hebben gestreden voor de publieke erkenning. Dit voor waardering voor militairen die deelnemen aan vredesmissies.”

“En het gaat om eerherstel, zoals dat is gebeurd bij de militairen die zijn gestuurd op een onmogelijke missie in Srebrenica. Wij weten allemaal dat deze militairen onder bijzonder moeilijke omstandigheden moesten opereren en bij terugkomst jarenlang te maken hebben gekregen met negatieve publiciteit. Hoewel 27 jaar later is het mooi en goed dat de minister van defensie nu de erkenning en waardering publiekelijk uitspreekt”, aldus de burgemeester.

Verder was er een kranslegging met signaal taptoe voor de overleden militairen aansluitend met een minuut stilte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button