Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Winschoter zaalvoetballers WMC 1 EP De Treffer promoveren naar landelijke 1e divisie

- advertentie -

Assen/ Winschoten – De zaalvoetballers van WMC 1 EP De Treffer uit Winschoten spelen volgend seizoen weer in de landelijke 1e divisie. De Winschoters promoveerden door dit weekend de beslissingswedstrijd tegen DOSKO uit Emmer-Compascuum met 5-2 te winnen. De vreugde was groot bij de ploeg, de staf en de tientallen supporters die met elkaar per touringcar naar ‘de wedstrijd van het jaar’ reisden.

- advertentie -

“Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen, een geweldige pot met een afgetekende overwinning”, zegt bestuurslid Klaas Oostland. Beide ploegen stonden na de reguliere competitie met een gelijk aantal punten op de tweede plek achter kampioen Drs. Vijfje. Omdat de nummer twee ook promoveert, moest een beslissingswedstrijd op neutraal terrein uitsluitsel bieden.

De wedstrijd
In de Asser Pittelohal liet WMC 1 EP De Treffer er geen twijfel over bestaan wie de beste was. De uitbundige meegereisde supporters zagen hoe de Winschoters vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij waren. Man of the match Martijn Delger opende de score en invallers Silvinho Ibrahim en Niels Hilverts tekenden voor de treffers die goed waren voor de 3-0 ruststand.

Ook na rust waren de blauw-zwarten de betere ploeg, hoewel de uitmuntend keepende Niels Hamstra wel twee tegengoals moest incasseren. Martijn Delger tekende met twee doelpunten voor de volledige Winschoter productie in de tweede helft, waarmee de 5-2 en promotie naar de landelijke 1e divisie een feit is.

Fantastische prestatie
“We hebben een team met veel groeipotentie. En waar ik nog het meest trots op ben is dat er in dit team enkele jongens uit onze eigen voetbalschool spelen. Het zijn allemaal ‘eigen jongens’, spelers uit Winschoten en omgeving”, vertelt Oostland. De ploeg van coach Wouter Valeton bestaat uit de basisspelers doelman Niels Hamstra, Martijn Delger, Erwin Aukes, Rick Hansen en Bruce Tunjanin.

Ook de invallers Niels Hilverts, de pas 17-jarige Silvinho Ibrahim, Michiel Nuus en Marco van de Linde maakten hun speelminuten. Oostland: “Het is een verdiende promotie, ik denk dat dit niveau bij dit team past. De terugkeer van WMC/EP De Treffer op het landelijk één na hoogste niveau is een fantastische prestatie van deze jonge ploeg.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button