Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Te gast bij… de beeldhouwtuin van Wouter en Ine Spruit

- advertentie -

Winschoten – Aan de Bovenburen in Winschoten, naast het stadspark, is er sinds dit jaar de beeldhouwtuin van Wouter en Ine Spruit. Een beeldhouwtuin, niet alleen om te bekijken, maar ook om (in) te leren beeldhouwen en te ervaren hoe creatief je zelf kunt zijn. Om daar meer over te horen neem ik een kijkje.

- advertentie -

Wouter en Ine leiden me rond langs de expositie, zowel binnen, als buiten in hun prachtig aangelegde tuin. Een tuin waarin de beelden tot hun recht komen en je steeds weer verrast wordt. Binnen staan de door hun gemaakte beelden in diverse materialen zoals brons, harde en zachtere steensoorten, hout. Ook zijn er beelden van kunststof. De beelden zijn soms abstract, soms realistisch. Beelden waar je naar blijft kijken, door hun mooie vormen en kleuren waarin je steeds weer iets anders kunt ontdekken.

Naast het exposeren kun je bij de beeldhouwtuin workshops en cursussen volgen. Er zijn een- en meerdaagse workshops. “Het is de kunst om in “volumes” te gaan denken” aldus Wouter, “dus drie-dimensionaal”.  “Daarnaast zijn cursisten vaak bang teveel weg te halen, weg is weg immers, waardoor je niet het object krijgt zoals je voor ogen had, maar teveel de vorm van de steen.”

In de cursussen leer je de verschillende steensoorten te bewerken waarbij er een opbouw is van de makkelijker zachte soorten zoals speksteen, naar de hardere steensoorten die eerder splijten. Voor de cursussen hoef je verder niets mee te nemen, materialen zijn tegen kostprijs en het gereedschap wat je nodig hebt aanwezig. Daarnaast wordt er voor de inwendige mens gezorgd.

Kortom; zeker een kijkje waard! Tot slot nog een mooie oneliner van Ine; “Wat de handen maken kan het verstand vaak niet bevatten…” . Velen gaan met een werkstuk naar huis waarvan ze tevoren niet hadden gedacht het te kunnen maken.

Voor openingstijden en contactgegevens zie www.beeldhouwtuin.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button