Sport

THOS promoveert naar zege in derby

- advertentie -

Heiligerlee/Beerta – THOS is zondagmiddag gepromoveerd naar de vierde klasse. De ploeg uit Beerta won op sportpark de Hoogte in Heiligerlee na verlenging met 3-2 in de derby tegen Drieborg.

- advertentie -

Er lag behoorlijk wat druk en spanning op deze wedstrijd en beide ploegen knokten voor iedere bal. In de eerste helft kwam de ploeg uit Drieborg op voorsprong door een doelpunt van Jordy Nanninga. Nog voor de rust werd de voorsprong verdubbeld door Sven Glazenborg en daarmee leek promotie dichtbij voor Drieborg.

Maar THOS gaf niet op en kwam via Danny Jager terug in de wedstrijd. Daarna kantelde de wedstrijd en was THOS de bovenliggende partij. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Gerrion Smeins. In de rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en daardoor was er een verlenging nodig om te bepalen welke ploeg de sprong naar de vierde klasse ging maken.

Ook in de verlenging ging het gelijk op, maar uiteindelijk was het de ploeg uit Beerta die aan het langste eind trok. Een kopbal van Kevin de Haan zorgde voor grote feestvreugde bij THOS, dat dankzij de zege volgend jaar dus weer in de vierde klasse actief is. Bij Drieborg was de teleurstelling groot, in de eerste helft leek de ploeg lang op weg naar promotie, maar uiteindelijk bleven de Drieborgers toch met lege handen achter.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button