Algemeen

150 boeren uit Groningen op weg naar grote manifestatie in Stroe

- advertentie -

Groningen – Zo’n 150 boeren uit Groningen zijn woensdag vroeg in de ochtend vertrokken naar Stroe, de reis duurt ruim 7 uur. In Stroe vindt vandaag een grote protestmanifestatie plaats tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

- advertentie -

Ook boeren uit Oldambt rijden mee, ze verzamelden rond 04.30 uur in Vlagtwedde waarna ze in 1 grote groep naar het zuiden zijn vertrokken. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten het midden van het land te mijden in verband met het boerenprotest. Op diverse plekken rijden veel trekkers op de weg en dat leidt tot files en onveilige situaties.

Op de wegen in Groningen, onder andere de A7 en A28 is er momenteel geen verkeershinder.

Stikstof
In de plannen moet de uitstoot van stikstof drastisch worden beperkt om de natuur te beschermen en om ruimte te creëeren voor de bouw van onder meer woningen. Doordat boeren veel vee moeten inleveren, zien zij zich in hun voortbestaan bedreigd.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button