Algemeen

‘Vreemde’ basisschool uit Twello stuurt Geuko van Lang kaartjes

- advertentie -

Winschoten –  Geuko en zijn broertje Gijs van Lang kregen onlangs een grote envelop met lieve kaartjes van een ‘vreemde’ school. De juf van groep 6 van basisschool de ‘Oase’ uit Twello volgt Geuko zijn avontuur sinds het televisieprogramma ‘Je Geld of mijn Leven’ van de NPO.

- advertentie -

Geuko kon onlangs helaas niet mee op schoolreisje. Hier schreven de ouders van Geuko een verhaal over en plaatste dit op hun website. Dit werd gelezen door de juf uit Twello, hierdoor kwam er toevallig een gesprek op gang in de klas over een soortgelijke situatie. Juf vertelde toen over Geuko en de kinderen waren onder de indruk.

Ook vertelde Juf over Gijs en de kinderen raakten er niet over uitgepraat. Er kwamen veel vragen en er werd bedacht om iets leuks te sturen, kaartjes, tekeningen en heel veel lieve woorden.

“Als dank hebben we een filmpje opgenomen voor de klas want we zijn ontzettend dankbaar voor deze verrassing!” vertelt Gert Jan van Lang, de vader van Geuko en Gijs.  “En…..dat zijn we echt! Zomaar van een ‘vreemde’ klas post voor Geuko en Gijs. Wij hebben de begeleidende brieven voor Geuko en Gijs en ons (ouders) met tranen in de ogen en kippenvel gelezen. Lieve kinderen van groep 6 en juf Femke van ‘de Oase’ uit Twello dank jullie wel!” 

AFM-ziekte
Geuko werd in de zomer van 2016 ziek. Hij takelde in 24 uur af van een beetje verkouden naar volledig verlamd. De diagnose: AFM, acute flaccid myelitis. Veel onderzoeken volgden. Uiteindelijk werd veel geld ingezameld voor een speciale behandeling in Amerika.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button