Cultuur

Afgestudeerde studenten Academie Minerva presenteren hun werk in De Toekomst

- advertentie -

Scheemda – Van zaterdag 25 juni t/m donderdag 30 juni toont Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) de 130 afgestudeerde bachelorstudenten van de opleidingen Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.

- advertentie -

Ook het werk van 23 masterstudenten van het Frank Mohr Institute is in de fabriek te zien. Met deze tentoonstelling sluiten de masters Painting, MADtech en de eerste afstudeerders van het studieprogramma interRelational Art Practices (iRAP) hun tweejarige onderzoek af door hun eindexamenwerken te presenteren aan het publiek. De publieke opening vindt plaats op 25 juni om 14.00 uur door commissaris van de Koning in Groningen, René Paas.

FUTURE,
Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben deze afstudeerders zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, ontwerpers en educators. De eindexamententoonstelling is een volwaardige eerste stap in een professionele, artistieke makerscontext. Met nadruk op de komma achter de naam van deze expositie ‘FUTURE,’: hier eindigt het niet, dit is pas het begin. Op naar een vervolg, in welke vorm dan ook.

Verbinding met de regio
Met deze eindexamententoonstelling verlaat de academie voor het eerst de stad en zoekt ze verbinding met de regio. In rijksmonument en voormalig strokartonfabriek De Toekomst – niet geheel toevallig ook de naam van de tentoonstelling – tonen studenten een grote diversiteit aan werken in een levendige en indrukwekkende setting. Academie Minerva verbindt zich aan de maatschappelijke thema’s die spelen in de stad en de regio.

Deze tentoonstelling biedt de kans om actief op zoek te gaan naar die verbinding door haar onderwijs met organisaties in de regio samen te brengen. Binnen het onderwijsprogramma zijn studenten aan de slag gegaan om de verhalen, bewoners en ondernemers van Scheemda te leren kennen. De uitkomsten variëren van workshops voor basisschoolkinderen van O.B.S. Futura, tot een podcast met verhalen van de inwoners van Scheemda.

Programma
Tijdens de tentoonstelling vinden er in en rond de fabriek verschillende activiteiten plaats. Naast de publieke opening op 25 juni, zijn er prijsuitreikingen, foodtrucks, performances en live optredens van onder andere studenten van Minerva Academie voor Popcultuur. Ook is er een Reading Day, een dag gericht op de scripties, een Movie Night en Performance Day. Het volledige programma staat op de website van de academie.

- advertentie -

De tentoonstelling is gemakkelijk te bereiken met de auto en de trein. Elke 10 minuten rijdt er een gratis pendelbus tussen station Scheemda en fabriek De Toekomst. Kijk op de website voor alle informatie over route en vervoer.

- advertentie - 

Meer weten?
Op www.academieminerva.nl staat de meest actuele informatie. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief en zo altijd direct het laatste nieuws in de mailbox ontvangen.

FUTURE, – Graduation Show
Bachelors | Masters
25 – 30 Juni 2022
Scheemdermeersterweg 37, Scheemda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button