Cultuur

Dichtbundel ‘Geboren in een ja’ van Rob Rosendahl gepresenteerd

- advertentie -

Winschoten- Op zaterdag 25 juni is in zalencentrum Lamain in Winschoten de dichtbundel ‘Geboren in een ja’ van Rob Rosendahl gepresenteerd. Het was een mooie, maar emotionele middag, omdat de dichter dit helaas zelf niet meer mocht meemaken. De voormalig stadsdichter overleed in december 2021 na een kort ziekbed. Daarmee was de onthulling ook een eerbetoon aan Rosendahl.

- advertentie -

Het eerste exemplaar van de dichtbundel werd door wethouder Jurrie Nieboer overhandigd aan Ina Rosendahl, de weduwe van de dichter. Tijdens de presentatie, waar ongeveer 100 bezoekers op af kwamen, waren er ook optredens van Bob Heidema en Melvin Bonnet. Daarnaast werd er poëzie voorgedragen door onder andere Kasper Peters, huidig stadsdichter Richard Nobbe, Gerard Rozeboom, Remda Spoelstra en Joyce Bodewes.

De bundel, die gedrukt is bij Afeer, is mede mogelijk gemaakt met behulp van Anke de Klerk van de gemeente Oldambt en eveneens voormalig stadsdichter. Na afloop kregen alle bezoekers een eigen exemplaar van Geboren in een ja mee naar huis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button