Algemeen

Meer dan de helft van de auto’s reed te hard tijdens lasergunactie

- advertentie -

Groningen – Meer dan de helft van de auto’s, 55%, heeft te hard gereden tijdens de lasergunactie die Verkeerswijzer Groningen van 1 tot en met 15 juni in de provincie Groningen heeft gehouden. Het was een ludieke actie, uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN), bedoeld om automobilisten zich bewust te maken van hun snelheid. Er werd niet bekeurd.

- advertentie -

De actie is op 50 locaties binnen de provincie Groningen uitgevoerd. Elke dag kwam een andere gemeente aan bod. Eén persoon bediende de lasergun, een tweede noteerde de snelheid en een derde hield een bord omhoog om de automobilist op de snelheid te wijzen. De lasergunactie was onderdeel van de landelijke snelheidscampagne, die traditiegetrouw jaarlijks in de maanden mei en juni loopt.

Aantal voertuigen
In totaal zijn er 9170 voertuigen gemeten. Daarvan reden er 5076 te hard. De grootste overschrijding werd gemeten bij een automobilist in Feerwerd, die 42 kilometer per uur te hard reed. Hij reed 102 waar je 60 mag.

De resultaten geven een indicatie van hoe vaak er te hard wordt gereden. Alle auto’s die te hard reden, ook al was het maar 1 kilometer per uur, zijn meegeteld in de cijfers. De vrijwilligers van VVN waren soms al van afstand zichtbaar, wat er mogelijk voor heeft gezorgd dat automobilisten op tijd hun snelheid minderden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button