Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Stichting Geen Draagvlak tevreden met eerste Natuurlijke Historische Wandeltocht

- advertentie -

Westerlee – Op zaterdag 25 juni werd de eerste natuur en historische wandeltocht georganiseerd door Stichting Geen Draagvlak. Ruim 40 belangstellenden maakte gebruik van de gelegenheid kennis te maken met het gebied, haar landschap, historie, natuur en gebruikers.

- advertentie -

Tijdens de twee uur durende wandeltocht werden de bezoekers op veel manieren geïnformeerd. Zo werd er uitleg gegeven door een imker over bijen en de andere belangrijke insecten. Er was een archeoloog die vertelde over het ontstaan van het gebied.

Er werd door een deskundige alles verteld over de vogels en met name de roofvogels. Ook de landbouwers in het gebied gaven uitleg over hun werk en de producten die ze hier produceren.  Voor de kinderen waren er tijdens de tocht opdrachten op te lossen en kon men zoeken naar de ree in het veld.

Onderweg was er door de leden van de activiteiten groep een landschap gecreëerd door middel van een ‘drieluik’. Hier kon men aan de hand van foto’s zien hoe de situatie nu is en hoe het er uit komt te zien als het gebied geschikt gemaakt wordt voor industrie. Gelukkig was het open landschap gezien door de open lijst het meest favoriete plaatje.

(lees verder onder de foto)

Tussendoor en na de wandeling was er tijd en ruimte voor een drankje en een versnapering bij het eindpunt Ga(r)stVrij. Ook werd er een prachtige verjaardagskalender verkocht. De opbrengst van de kalender wordt gebruikt om nieuwe acties te organiseren. Er zijn nog enkele beschikbaar (www.geendraagvlak.nl).

De iets wat lage opkomst was te wijten aan de vele andere activiteiten in de regio. Stichting Geen Draagvlak kijkt echter met een zeer tevreden gevoel terug naar deze mooie wandeltocht en verwacht de tocht in de toekomst nog vaker te mogen organiseren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button