Algemeen

De Flint Winschoten heet nu officieel PrO Dollard

- advertentie -

Winschoten – Op donderdagmiddag 23 juni 2022 was de feestelijke onthulling van de nieuwe schoolnaam van de praktijkvestiging van het Dollard College. De school droeg voorheen de naam ‘Bovenburen De Flint’ en gaat nu verder onder de naam ‘PrO Winschoten’.

- advertentie -

Een nieuwe naam, waarom?
Je kiest een nieuwe naam als je vindt dat de oude niet meer past bij wat (en hoe) je nu bent. De school heeft de langste tijd in zijn bestaan ‘Praktijkonderwijs de Flint’ geheten. Een naam die verwijst naar de steenfabriek die vroeger op het terrein heeft gestaan.

Het woord ‘flint’ is een oud Nederlands woord voor ‘steen’. Het onderwijs op de vestiging is ondertussen erg veranderd: de maatschappij stelt andere eisen aan de leerlingen van het Praktijkonderwijs. Mede daarom zet de school tegenwoordig veel meer in op certificaten vanuit de verschillende branches, samenwerkingen met de gemeente Oldambt en instellingen uit de regio. Ook verlaten de leerlingen de school sinds kort (2020) met een diploma. Deze PrO-fessionals kunnen, met het diploma op zak, direct aan het werk of starten het volgend schooljaar in het MBO.

Maar ook de bestuurlijke fusie met Ubbo Emmius was een reden voor een nieuwe naam. Er zijn vanaf 1 augustus 2022 twee vestigingen van het Dollard College die aan de straat Bovenburen gevestigd zijn. Om verwarring te voorkomen, was het noodzakelijk om voor één van beide scholen een nieuwe naam te bedenken.

Hoe kwam de nieuwe naam tot stand?
De school heeft samen met het personeel én de leerlingen, verschillende mogelijkheden uitgewerkt. Uiteindelijk is er ook samen een keuze gemaakt. Er werd besloten: wij zijn vestiging ‘PrO Winschoten’!

Het nieuwe bord
Toch heeft de school de ‘flinten’ niet geheel losgelaten. Op het nieuwe bord is een foto van de handen van één van de leerlingen te zien die met bakstenen/flinten aan de gang is. ‘Binnen het Praktijkonderwijs wordt er veel met de handen gewerkt, dat wilden we graag in het nieuwe bord laten terugkomen’ aldus Arne-Jan Bugel, vestigingsdirecteur van vestiging PrO Winschoten. ‘Dat werken met de handen, gecombineerd met de ‘flinten’, resulteert in een mooi nieuw beeld met toch nog een link naar het verleden’ aldus Bugel.

- advertentie -

De feestelijke onthulling
Leerlingen, ouders/verzorgers, buurtbewoners én collega’s kwamen bijeen om de nieuwe vestigingsnaam in te luiden. Na een korte toespraak van algemeen directeur Ina Lagro en vestigingsdirecteur Arne-Jan Bugel, is na een kanonschot het vernieuwde bord onthuld. Leuk feitje: de wielen van het kanon zijn in het verleden gemaakt door de leerlingen van PrO Winschoten!

- advertentie - 

Na afloop was er koffie, thee en voor de leerlingen ijs. Dat laatste was wel nodig voor de verkoeling met het warme weer. De ijskraam is van twee ondernemende leerlingen van het Dollard College die een eigen bedrijfje (D&D-ijs) zijn gestart naar aanleiding van een schoolproject. Het was een geweldige middag!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button