Algemeen

Raimond & Saskia (2): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
Eind mei deelden we het verhaal van Raimond en Saskia, hun plannen om te emigreren naar Oostenrijk. Hun dromen, Raimond is de aanstichter maar Saskia volgt hem met liefde, waar te maken.

- advertentie -

Ze houden OldambtNu.nl op de hoogte van hun belevenissen. Af en toe een appje of mailtje met foto’s, en zo eens per maand kletsen we telefonisch bij.

Afgelopen weekend was er het feest voor Raimond z’n verjaardag waarbij ook met hun kinderen, familie en vrienden werd stil gestaan bij het komend vertrek naar Oostenrijk.  SBS6 was deze dag aanwezig om de eerste opnames voor “het roer om” te maken. Zij zullen drie keer een opnamedag hebben, daartussen filmen Raimond en Saskia zelf. De Lederhose voor Raimond is al binnen, een cadeau  van zijn ski-vrienden. Toch een mooie stap in ’t kader van de inburgering.

De afgelopen week had Saskia haar laatste werkweek, afscheid nemen van collega’s van de Pet’s Place, afscheid nemen in de vier winkels waarin ze begeleiding heeft gegeven. De groep collega’s is haar dierbaar, je deelt in de loop der tijd zoveel met elkaar. De laatste werkdag is geweest. “Ik kan het nog niet bevatten” zegt Saskia. “Het besef dat ik straks niet meer naar de winkel hoef. Het is de bewustwording dat nu echt het roer om gaat, het moet nog landen”.

Eerst heeft ze nu vakantie, genieten met dochter Nadine die over is van Fuerteventura, zoon Michel komt half juli, met hem vertrekt ze dan naar Oostenrijk. Raimond is tot december nog aan het werk als interim directeur, hij zal heen en weer pendelen tussen Nederland en Oostenrijk, steeds anderhalve week in Nederland en dan weer een paar dagen Oostenrijk.

28 Juli is de dag dat de verhuiswagen voor zal rijden in Erlendorf. Saskia gaat beginnen met het klussen aan het woonhuis. “we willen een plek waar we ons terug kunnen trekken, waar het goed toeven is na de werkdagen in het huis waarin we de vier appartementen gaan realiseren”

- advertentie -

“Waar ik voorheen naar de winkel ging, ga ik dan als klusser aan het werk”. Eh…kun je dat? “zeker”, zegt Saskia, “we hebben jaren geleden een heel huis verbouwd. Dat was een heel project met een fulltime baan en kleine kinderen, het heeft 13 jaar geduurd eer het klaar was. Ik had me dan ook voorgenomen nooit meer te gaan klussen” lacht Saskia. Nu is de situatie anders, geen druk van een baan, geen directe zorg voor kinderen. Doseren is dan ook het plan. Naast het klussen ook tijd voor ontspanning. Niet tegen wil en dank vasthouden aan een harde deadline, het is niet erg een paar weken later klaar te zijn of een klus uit te besteden.

- advertentie - 

Dat het een succes zal worden, daar zijn Raimond en Saskia zeker van.  En ik ook. “Je neemt jezelf mee”.  Twee positieve, ondernemende, inspirerende mensen, bezig hun dromen om te zetten in acties, niet bang zijn in het diepe te springen.

Natuurlijk zijn er onzekerheden en zal de planning niet altijd gevolgd kunnen worden zoals je het voor ogen had. Zo gaat dat met een verbouwing. Soms moet je een alternatief verzinnen, improviseren. En hoe zal het zijn als je na een klusdag alleen op de bank zit? Natuurlijk is er telefoon en is het internet gewillig, maar toch. Omgaan met wat er op je pad komt, flexibel zijn en meebewegen. “Zoals het leven is” filosoferen we. Bij tegenslag later ervaren dat het niet voor niets was, dat je er lering uit kunt trekken en er weer iets goed van kan maken.

Wordt vervolgd….

Lees ook: 
– Raimond & Saskia (1): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button