Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Zwembad de Hardenberg slachtoffer van bezuinigingen Oldambt

- advertentie -

Finsterwolde – Slecht nieuws voor zwembad De Hardenberg in Finsterwolde. De gemeente wil het zwembad in de verkoop zetten. Op die manier wil Oldambt jaarlijks zo’n vijfhonderdduizend euro besparen. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond te horen gekregen tijdens een besloten vergadering, bevestigen meerdere raadsleden aan RTV Noord.

Tonnen bezuinigen

Oldambt wil tonnen bezuinigen op de sport in de gemeente. Voetbalclubs kregen eerder al per brief te horen dat zij in het vervolg zelf verantwoordelijk worden voor het (groot) onderhoud van het hele complex. Dat betekent ook dat zij zelf hun velden moeten onderhouden.

- advertentie -

Maar er moet nog zo’n vijfhonderdduizend euro bezuinigd worden op de sport. De oplossing lijkt gevonden te zijn in het verkopen van zwembad de Hardenberg in Finsterwolde.

Oldambt is jaarlijks ongeveer een half miljoen euro kwijt aan onderhoud van het complex en de gebouwen. Door het gebouw te verkopen, is Oldambt van de onderhoudskosten af.

Mogelijke koper

De gemeenteraad krijgt het voorstel in september voorgelegd. Dan kunnen de raadsleden met elkaar in discussie. Het is dus nog geen gelopen race, het definitieve besluit moet nog genomen worden.
Er is een potentiële koper in beeld, is de raadsleden dinsdagavond verteld. Hoe concreet dat is, is niet bekend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button