Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Streep door Pura Vida: geen ruimte en financiering niet haalbaar

- advertentie -

Blauwestad – Slecht nieuws voor liefhebbers van openluchtfestival Pura Vida in Blauwestad. Het festival is te groot geworden en gaat daarmee ten onder aan haar eigen succes. Volgens de provincie Groningen zijn ‘de kosten voor dit gratis evenement te hoog geworden, waardoor financiering niet langer haalbaar is’. En er is nog een reden. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Te populair
Pura Vida is ooit in het leven geroepen om Blauwestad op de kaart te zetten. De leefbaarheid en de bedrijvigheid in dat gebied konden destijds wel een impuls gebruiken. In de beginjaren werd klassieke muziek gespeeld, later werden daar gasten aan toegevoegd die muziek van bekende bands of artiesten speelden. Denk aan Ede Staal, the Beatles en Abba.

Die omslag zorgde alleen maar voor meer bezoekers. Niet alleen Pura Vida, ook Blauwestad werd populairder. Jaren later gaan huizen als warme broodjes over de toonbank. De missie is dus geslaagd, maar het festival is uit haar voegen gegroeid.

De financiering is niet meer rond te krijgen, maar het ontbreekt ook aan geschikte ruimte. Dat komt omdat er in Blauwestad enorm gebouwd is. De provincie: ‘Door de bebouwing en inrichting van het gebied is minder plek beschikbaar voor het grootschalige evenement.’

Betrokken partijen gaan binnenkort met elkaar om tafel of zij andere, kleinschalige evenementen kunnen organiseren in Blauwestad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button