Sport

Gymnasten sluiten het seizoen af met Groots Gymfeest en Clubkampioenschappen

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 2 juli werd in de Sporthal aan de Stikkerlaan het Grote Bato Gymfeest gevierd. Zo’n 150 enthousiaste gymnasten kwamen in beweging.

- advertentie -

De ochtend werd begonnen met een super leuke openingsdansje zodat iedereen lekker warm werd en los kwam. Daarna lieten de allerjongste leden een vrolijke oefening zien op een voor iedereen herkenbare muziekje. Vervolgens lieten de gymnasten hun kunsten zien op de verschillende toestelbanen en konden ze zich uitleven op oa de opblaasbare tumblingbaan, balk en mini-trampolines.

Ook werd er kennisgemaakt met de ritmische sportgymnastiek. De oudere leden van de Damesgymfit groep lieten samen met enkele acrogymnasten een leuke line dance zien. De recreatieve ritmische meisjes lieten meerdere oefeningen zien met o.a. lint en hoepel.

Tussendoor werden door de selectiegroepen Acro, Turnen en Ritmische Gymnastiek mooie demo’s gegeven. Het was een gezellige boel en de tribune zat bomvol met trotse ouders, grootouders en andere belangstellenden. De ochtend werd op een feestelijke manier afgesloten met een mega lange polonaise.

Op de avond voor het Gymfeest werden de clubkampioenschappen Turnen en Ritmisch Gymnastiek gehouden. Na twee jaar geen clubtitel te kunnen winnen, streden nu zo’n 55 selectieleden tegen elkaar. Uiteindelijk werd Fleur Sassen kampioen bij de afdeling turnen en Mette Blik mocht de beker voor de ritmische afdeling in ontvangst nemen. Bij jongste categorie ging de aanmoedigingsbeker Turnen naar Fayèn Sterenborg en de aanmoedigingsbeker Ritmische Gymnastiek ging naar Rose Brouwer.

Mede dankzij de vrijwilligers werd het een groot succes en was het een gezellige en mooie afsluiting van eindelijke weer een ‘normaal’ seizoen.

Voor meer informatie over de gymnastiekvereniging BATO kunt u terecht op www.gv-bato.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button