Regionaal nieuws

Deze zomer zeven weken werkzaamheden aan Ring Zuid en A28

- advertentie -

Groningen – De zuidelijke ringweg (N7) is in de zomer zeven weken in beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. De noordbaan, voor het verkeer richting Drachten en Assen, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer richting Hoogezand, wordt afgesloten van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Tijdens de zomervakantie zijn er ook afsluitingen bij de A28.

- advertentie -

De afsluitingen zijn nodig vanwege werkzaamheden door het project Aanpak Ring Zuid. Tijdens deze zeven weken werkt de aannemer onder andere aan het viaduct over de Europaweg, een nieuwe afrit vanaf de ringweg richting de Europaweg en het Europaplein en wordt er nieuw asfalt gelegd. Het is niet voor het eerst dat de zuidelijke ringweg in de zomervakantie voor een deel is afgesloten. Dit is een handige periode, want er rijdt minder verkeer op een dag in de zomerperiode dan op een normale werkdag. Anders dan in andere jaren, beginnen de zomerwerkzaamheden dit jaar al een week voor de start van de schoolvakantie.

Gevolgen voor het verkeer Ring Zuid
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen en bestemmingsverkeer via de Europaweg. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

A28 twee weekenden dicht
De A28 is tijdens de zomer twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. De afsluitingen vinden plaats in de weekenden van vrijdag 8 juli 22.00 uur tot maandag 11 juli 06.00 uur en van vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot maandag 29 augustus 06.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N386 (Vries) en N372 (Peize) of via de N33 (Gieten/Veendam).

Op- en afritten bij A28 afgesloten
Van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus zijn de op- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten, net als de afrit Groningen-Centrum (Brailleweg). Ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan is in beide richtingen dicht. Verkeer kan gebruikmaken van de op- en afritten bij Laan Corpus den Hoorn (36 en 36a) of bij de Hereweg (37). Verder is er op de A28 maar één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Groningen. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Reizen naar Groningen
Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de stad te reizen. Zo is de stad goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Daarnaast zijn rondom Groningen verschillende P+R-terreinen waar bezoekers of forenzen de auto kunnen parkeren en hun reis naar de stad met de fiets of bus kunnen vervolgen.

- advertentie -

Check voor vertrek
In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/zomer2022. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button