Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Petitie om zwembad De Hardenberg open te houden

- advertentie -

Finsterwolde – Maaike Arents uit Scheemda is een petitie gestart om zwembad De Hardenberg in Finsterwolde te behouden. Binnen een dag verzamelde ze al 1150 handtekeningen. ‘Dat aantal had ik écht niet verwacht.’ Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De reden voor Arents om tegen de op handen zijnde sluiting in het geweer te komen is een opvallende. ‘Het water is het zwembad in Winschoten is te koud voor me’, zegt ze. ‘Ik heb fibromyalgie en heb echt baat bij zwemmen, omdat dat één van de weinige sporten is die ik nog kan doen. Door te zwemmen krijg ik nog de beweging die ik nodig heb.’

Scheelt zeker vijf graden
En volgens Arents kan dat dus beter in Finsterwolde dan in Winschoten. ‘De temperatuur in beide baden verschilt zeker vijf graden. Dat vind niet alleen ik, maar ook m’n moeder, die ook ziek is. M’n schoonmoeder gaat met haar vriendinnen ook altijd om dezelfde reden naar Finsterwolde.’

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Arents kwam op het idee van een petitie na een Facebookbericht van André Hateboer. ‘Ik dacht: wat overkomt mij nou, toen ik dat las. Ik moet wat doen.’

Al 1150 handtekeningen
Arents zette de petitie aan het einde van dinsdagmorgen online. Nog geen 24 uur later heeft ze al dik 1150 handtekeningen verzameld. ‘Dat aantal had ik écht niet verwacht. Ik had geen idee dat het zo leefde. Ik ga de handtekeningen ook zeker aanbieden bij de gemeente.’

Sluiting
De gemeente wil het zwembad in de verkoop zetten. Op die manier wil Oldambt jaarlijks zo’n vijfhonderdduizend euro besparen. Oldambt is jaarlijks ongeveer een half miljoen euro kwijt aan onderhoud van het complex en de gebouwen. Door het gebouw te verkopen, is Oldambt van de onderhoudskosten af.

Lees ook: Zwembad de Hardenberg slachtoffer van bezuinigingen Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button