Cultuur

Waterbei ook in Blauwestad met muziek en dans op grote hoogte

- advertentie -

Winschoten/  Blauwestad – Het straattheaterfestival Waterbei wordt dit jaar afgesloten in Blauwestad. De laatste voorstelling is zaterdag 27 augustus om 21.30 uur op het terrein bij De Wilgenborg. Het gaat om een spectaculaire act van Theater Tol uit Antwerpen, een gerenommeerd theatergezelschap dat wereldwijd optreedt.

- advertentie -

De Vlaamse theatermakers komen naar Blauwestad met de voorstelling Pedaleando hacia el cielo (fietsen naar de hemel). In deze openluchtvoorstelling wordt het publiek ondergedompeld in een wereld vol dans, muziek, film en acrobatie. En dat alles op grote hoogte.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (v.l.n.r.: Chris de Raaf, Gert Engelkens, Pascal Meinders, Tjeerd van Dekken, Reinder Klein)

Steun provincie en gemeente 
De spectaculaire voorstelling is mogelijk dankzij steun van de provincie Groningen en de gemeente Oldambt. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken juicht de samenwerking toe: “Blauwestad is een prima locatie voor onderdelen van het straatfestival.” De Pieter Smitbrug wordt die avond speciaal verlicht. “Daarmee benadrukken we de verbinding tussen Winschoten en Blauwestad nog eens extra”, aldus wethouder Gert Engelkens. Met de voorstelling in Blauwestad gaat een wens van het bestuur van Waterbei in vervulling.

Afsluiten met vuurwerk
Bestuurslid Reinder Klein is blij met de steun van provincie en gemeente: “Hierdoor kunnen we op een bijzondere locatie prachtige dingen laten zien aan het publiek.” Waterbei kon door corona de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Nu zal het worden afgesloten met een groots vuurwerk.

Nieuwe evenementen
De provincie maakte onlangs bekend te stoppen met Pura Vida. Door de hoge kosten was de financiering van dit gratis evenement niet meer haalbaar. De stuurgroep Blauwestad zoekt uit of er volgende zomerperiode andere kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden in Blauwestad.

- advertentie -

Het gaat om voorstellingen en optredens die bij of op het water plaatsvinden. Het kan gaan om muziek en andere vormen van kunst en cultuur. In de loop van dit jaar wordt hierover meer bekend gemaakt.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button