Algemeen

Minister Bruins Slot brengt bezoek aan school in Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Vorige week, bracht Minister Bruins Slot van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een bezoek aan Bad Nieuweschans. Ze kwam er kijken hoe er uitvoering wordt gegeven aan de zogenoemde: ‘Regiodeal Oost-Groningen‘, waarbij projecten in de regio de leefbaarheid moeten verbeteren en kansen voor inwoners moeten vergroten.

- advertentie -

De Rijksoverheid heeft er 15 miljoen euro voor op tafel gelegd. De minister kan niet alle projecten bekijken, ze heeft Bad Nieuweschans uitgekozen, waaronder een project op de basisschool OBS Houwingaham. Het project heet ‘Tijd voor Toekomst’ en is er sinds 2019.

Projecten
Het houdt in dat de leerlingen geregeld op twee middagen per week een gezonde lunch krijgen en sporten op het plein. Maar we laten hen op school ook kennis maken met dans, muziek. We hopen zo kinderen ook hun talenten te laten ontdekken.

“Iedere regio heeft zijn eigen uitdagingen en daarbij passende oplossingen. Vandaag zag ik in Oost Groningen hoe met de Regio Deal lokale en regionale overheden, maatschappelijke organisaties en het Rijk samen investeren in prettig wonen, werken en leven in de regio.” aldus de minister.

“Bijvoorbeeld door het introduceren van Tijd voor Toekomst, waarmee kinderen een bredere invulling van de schooldag krijgen met onder andere cultuur, sport, muziek, eten & drinken. Zo kunnen zij hun interesses en talenten ontdekken.” laat ze weten.

Ze vervolgt: “Met het project ‘Jouwbespaarcoach’ worden mensen opgeleid tot energiecoaches. De energiecoaches helpen huishoudens met een laag inkomen en/of financiële problemen met het besparen van kosten. Dank voor het warme welkom en jullie inzet voor het vergroten van de brede welvaart in deze mooi regio.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button